Kadonneen C++ -koodarin metsästys (Labroxille)

Hain aikanaan datanomikoulutukseen Porin kauppaoppilaitokseen. Onneksi en päässyt, todistusvalinnassa arvosanat eivät riittäneet. Tai onneksi ja onneksi, jos olisin päässyt, osaisin ihan varmasti koodata Cobolilla. Uudehko viidakon sanonta on, että mitä kuolleemmalla kielellä koodaat, sitä paksumpi on palkkapussisi.

Sulautettujen järjestelmien kanssa kun pelataan, lienee C++ uusi vintage. Palkkapussin paksuudesta en osaa suuria sanoja sanoa, mutta tilannekohtaisesti tällaiselle osaamiselle on kova tarve.

Yksi tilannekohtainen tarvitsija on Labrox. Kannattava ja fiksusti johdettu turkulainen firma, jonka kahvihuone on aikakapseli 70-luvulle.

Ida on firman toimari. Asiat pysyvät järjestyksessä, tavoitteiden toteutumista seurataan jämptisti, mutta kaikkinainen pomottaminen ja painostaminen loistavat poissaolollaan. Firman numeroiden hyvännäköisyys selittyy Idan osaamisella. Samaan laariin voidaan laittaa myös henkilökunnan kohtuullisen vähäinen vaihtuvuus.

Lasse vetää softaporukkaa. Huumori on ajoittain huonoa, mutta huolenpito hyvää. Lasse osaa hommansa, taustaa löytyy telefoonibisneksestä ja vähän muualtakin. Kun tuote on high-techhiä, on sitä ohjelmistokin. Harvempi hightecchiä yksin tekee, Labroxinkin softatiimi on kokonaisuudessa tusinan tuolla puolen. Lasse jyystää Jiraa ja saa sen elämään todellisessakin maailmassa, viimeistään maanantaipalaverin jälkeen.

Niin se C++,   sitä tarvitaan, kun tehdään diagnostiikkalaitteiseen laiteläheistä koodia. Raakatulokset lasketaan serverin päässä C++ -koodin avulla ja sitten ne esitellään selaimessa hipsterimpien, siis koodarien tai koodaamiskielten, toimesta. Siinä sivussa toki on sitten vähän käyttäjähallintaa ja muutakin toiminnallisuutta. Aika varmaksi voi luvata, että jos kiinnostukseesi kuuluu tekniset härvelit, Labroxilla tällainen henkilö kokee positiivisia pellepelottomaisia viboja!

Kannattaa muistaa, että koko tuote on Made in Finland. Tuotanto sijaitsee samoissa tiloissa. täällä kaikuu myös teknologisen pomomies Paulin porhalluspulsatiivinen puhenparsi. Sekin kannattaa kokea.

Terveyden, lääketieteen ja hyvinvoinnin asiat ovat kovassa yhteiskunnallisessa nosteessa. Taitaa olla hyvä tehdä hyvää. Jos haluat parantaa ihmisten terveyttä ja elämänlaatua, niin hieman yllättäen voit sitä tehdä myös C++ -koodarina. Omaa hyvinvointia puolestaan parantaa se, että kun Urusvuoren oven laitat perässäsi työpäivän päätyttyä kiinni, pysyy työ poissa vapaa-ajalta. Pidemmän päälle tämäkin on arvostettava asia.

Jos tämän tarinan jaksoit lukea loppuun, niin sitten on johtopäätösten aika. Tule kahvittelemaan kirjoittajan kanssa Logomoon, pallomeressä tosin ei saa kahvia juoda, mutta sinne voi mennä sitten kahvin jälkeen. Kaikille kiinnostuneille juttutuokio järjestyy ja rekrykokonaisuus toteutetaan hakijan ehdoilla. Jos tykästyit firmaan tai johonkin muuhun mainittuun asiaan C++ :n sijaan, ota silloinkin yhteyttä laita vaikka mailia, mutta josset kärsi kahvakammosta, soita silloin 0400 153359. Takaan, että tämä on hyvä duuni ja duunipaikka!

Jaa artikkeli: