Labrox etsii elektroniikkasuunnittelijaa

Labrox:n sympaattinen seurustelu-upseeri, kahvituntien kunkku, Markku on vähitellen jäämässä eläkkeelle. Seurustelu-upseerille ehkä löytyy varamiehiä ja -naisia, mutta vähintäänkin elektroniikkasuunnittelun osalta Markku ainakin tarvitsee seuraajan. Markku on yksi Labrox:n perustajista, joten pitkä on linja ollut tässäkin firmassa, edeltävistä yrityksistä puhumattakaan.

Mutta lähdetään siitä tehtävän sisällöstä liikkeelle. Tiimi on puhtaan elektroniikkasuunnittelun osalta pienehkö, mutta siihen päälle tulevat vielä ”kaveritiimit” mekaniikkasuunnittelu ja sulautettujen puoli. Joten samanhenkisiä tekijöitä talosta kyllä löytyy.

Vastuuta on tarjolla ja varmasti mielenkiintoisia kehitystehtäviä. “Virallisesta” ilmoituksesta lainattuja ovat seuraava tekninen bingorivi:  ”Sujuva analogiatekniikan sekä herkkien vastaanottimien (valomonistinputket, puolijohdeilmaisimet, lineaaripiirit) hallinta. Korkeajännitteiset teholähteet (0- 1000 volttia, 0-50 wattia). Sitten vielä aktiivisuus uusien komponenttiteknologioiden kanssa sekä kyky huomioida valmistuskustannukset kaikessa tekemisessä. Etua ja kokemuspohjaisia papukaijamerkkejä tulisi kytkentöjen simuloinnista, FPGA-piireistä, askel- ja DC-moottoreista sekä pienistä 32-bittisistä mikrokontrollereista.” Laitetaan tuohon kaupanpäällisiksi vielä kyky kommunikoida ja dokumentoida tekemisiä (suomeksi ja englanniksi).

Kaamean pitkä on vaatimuslista ja suuri osa näistä varsin relevantteja. Toivottavasti nuo kertoivat jotain myös monipuolisista ja mielenkiintoisista työtehtävistä. Mutta koko jutun juju on Labrox itse. Hieno firma. Elektroniikkasuunnittelijan “lähipomo” on Lasse.

Huonohko huumori, ystävällisyys ja kuvassa näkyvä nöyryys speksin (vai kahvikupin?) ääressä liittyvät luontevasti Lasseen. Ida puolestaan vetää diagnostiikkapuolen kehittämistä. Idakin kuuluu perustajaporukkaan ja on pitkän linjan ammattilainen. Ida myös kyykyttää. Siis ei kuvainnollisesti, vaan kirjaimellisesti. Joku laiska saattaa olla etäkahvitunneilta pois, mutta Idan etäjumpat ovat täyttä timanttia. Aika harvoin olen päässyt sellaista positiivista palautetta esimiesroolista kuulemaan, mitä Ida on saanut. Eiköhän tuosta kuvasta jo vähän arvaa…

Vuoden alusta Henri on ollut toimarina. Henrillä on vahva softatausta. Ainoa varoituksen sana liittyy siihen, että Henriltä ei kannata kysyä, mitä OKR tarkoittaa, ellei ehdi kuuntelemaan viisituntista vastausta. Henri on siis OKR-guru ja aiheesta on kirjakin juuri syntymässä. Kuvassa Henri, softamiehelle sujuvasti, etäyhteyden päässä ja kahvitunnilla.

Miksi Labrox? Syitä on monta 70-lukulaisista kahvittelusohvista lähtien. Firma on monimuotoinen, kun tuotantokin asuu samoissa tiloissa. Ilmapiiri on positiivinen, arvostava ja rento. Töitä tehdään tosissaan, mutta aina on kivaa. Asioista kerrotaan avoimesti ja konflikteja ei löydy. Hyvin merkittävä osuus firman omistuksesta on henkilöillä, jotka myös työskentelevät firmassa. Kaikkinainen vastakkainasettelu loistaa poissaolollaan.

Työtehtävät ovat antoisia, haastavia ja itsenäisiä. Mutta sokerina pohjalla on mahdollisuus tehdä hyvää. Labrox:n tuotteiden avulla pyritään parantamaan ihmisten elämänlaatua. Ne tuotteetkin ovat sitten vielä kotimaisia.

Kannattaa siis tutustua Labrox:iin. Minuun voi aina ottaa yhteyttä ja kysyä lisää. Jos Labrox kiinnostaa, vaikka et olisikaan elektroniikkasuunnittelija, ota silti yhteyttä.

Briefly in English: Labrox is recruiting a replacement for our senil… oops, no 😉, senior electronics engineer. Markku (pictured first) is moving forward step by step into peaceful? role of a pensioner.

Niin siitä hakemisesta, laita hakemus 31.5.2020 mennessä sähköpostitse erkki.innola@intomind.fi ja lisätietoja saa toki myös puhelimitse 0400 153359

Jaa artikkeli: