Kaikki sanovat, että olemme hyviä, mutta vain harva tekee, miten lupaa

Klassiset talousteoriat sanovat, että yritykset toimivat niukkuuden markkinoilla ja markkinamekanismi, kysyntä ja tarjonta, ohjaavat hintatason ja tehokkuuden niukkuuden markkinoilla optimaaliseksi. Käytännön kokemus sanoo, että paskanmarjat! Palveluja ostetaan ylihintaan ja niiden vastikkeellisuus jää vakavasti vajaaksi. Monet yritykset esimerkiksi suosivat isoja kumppaneita siksi, että voivat halutessaan vaatia niiltä korvauksia ilman riskiä kumppanin konkurssista. Hieno lähtökohta luottamukselliselle yhteistyölle!

Provokatiivisesti voisin todeta, että hyvä näin. Hyville ja luotettaville kumppaneille on näin tilausta. Itse kun koen toimivani luottamusmeklarina. Nykyään puhutaan paljon verkostoista. Yhteistä valtaosalle on, että joku pyrkii omistamaan ne ja hyötymään siitä rahallisesti. Verkostot jäävät tästä syystä usein kylmäsoittajien uudelleenohjaajiksi ilman syvällisempää hyötyä. Toimiva yhteistyöverkosto elää ja hengittää luottamuksesta. Luottamus edellyttää yhdessä tekemistä, kaverille antamista ja oman ahnehtimisen rajaamista.

Itse rajaan ahnehtimista sillä, että vain yhden ihmisen täytyy elättää itsensä oman luottamusverkostoni solmukohdassa. Silti verkostossani on melko laajasti osaavia työntekijöitä, erinomaisia pienyrittäjiä ja asiantuntijayrityksiä. Myös niitä pahamaineisia (ko?) IT-firmoja löytyy, mutta vain luottamuksen arvoisia sellaisia.

Merkittävä mittarilukema liikkeenjohdon konsulttina tarkoittaa käytännössä sitä, että pystyn ratkaisemaan hyvin moninaisia liiketoimintahaasteita verkostoni avulla. Jos halutaan, niin ihan avaimet käteen -periaatteella. Esimerkkeinä rekrytointien ohella toiminnan kehittämisprojektit, kvalitatiiviset ilmapiiritutkimukset, myynnin kehittämisprojektit, markkinoinnin kehittäminen teknologin avulla, ohjelmisto- ja integraatioprojektit jne. Saneeraukset olen kuitenkin jättänyt pois valikoimista. Halutessasi tutustu Into Mind:n tekemiseen ja ota yhteyttä, aina kannattaa kysyä, se ei mitään maksa, mutta voi tarjota merkittäviäkin hyötyjä.

Suomen paras - henkselit paukkuu

Jaa artikkeli: