Kiivetäänkö ulkoistamisessa useimmiten perä edellä puuhun?

Aina puhutaan, että yritysten tulisi ulkoistaa tukitoimintojaan, jotta voidaan keskittyä ydinliiketoimintaan. Mutta yritysten tilanteet ovat yksilöllisiä ja aina kytkennässä liiketoiminta- ja markkinatilanteeseen. Jokaisella yrityksellä on omat, ajassa elävät vahvuudet ja kehittämistarpeet. Ei ole mitenkään sanottua, että vahvuudet kattavat koko ydinliiketoiminnan. Tilanne lienee aina monitahoisempi.

Myös ydinliiketoiminnan voi ulkoistaa. Tai tarkemmin merkittäviäkin osia siitä. Mainosmiesten puheista huolimatta ei ehkä kannata aloittaa ulkoistamista asiakaspalvelusta eikä ainakaan sitä kannata pelkästään automatisoida tai siirtää chattiin.

Itse olen päässyt tekemään henkilöstöjohtamisen, yrityskulttuurin kehittämisen, rekrytoinnin ja osin projektijohtamisen ulkoistukseen liittyviä palveluja, varsinkin pienille yrityksille. Olen myös saanut rakentaa erinomaisesti suoriutuvia tiimejä esim. ohjelmistokehityksen alalle.

Tuloksen tekevät aina yksilöt, siis ihmiset. Toiset henkilöt ja tiimit vain ovat tuloksekkaampia kuin toiset. Kaikki lähtee aina ihmisistä. Kliseisesti pitää silti todeta, että hyvä tiimi voi olla enemmän kuin osiensa summa – ja erityisesti päinvastoin. Into Mind:n verkostossa on aina ollut hyviä, luotettavia ja osaavia yksilöitä ja tätä kautta tiimejä.

Nyt laajennamme yksilötason liiketoimintaa tiimitasolle. Tarjoamme ulkoistusta ja projekteja myynnin, markkinoinnin, henkilöstö- ja projektijohtamisen, ohjelmistokehityksen, tietoturvan sekä rekrytointien aloilta. Resurssit ovat toki rajalliset, emme pysty 50 henkilön myyntitiimiä rakentamaan viikossa. Mutta tiiviin ja vahvaan luottamukseen perustuvan yhteistyöverkon avulla on mahdollista kyllä tarjota skaalautuvaa täsmäapua tilanteessa, jossa ulkoista osaamista tarvitaan ihan ydinliiketoiminnassa. Tällainen, tarvittaessa itsenäisesti johdettu, tiimi integroituu hyvin osaksi yrityksen omaa (ydin)liiketoimintaa, kunhan valtuudet ja vastuut on yhteisesti sovittu.

Into Mind:n puoleen kannattaa kääntyä, jos yritystä halutaan kehittää osaavien ihmisten tai tiimien kautta. Jos emme johonkin asiaan ole paras kumppani, löydämme sellaisen. Laskukin lähtee vasta tekemisen ja tulosten jälkeen.

Jaa artikkeli: